Nike Turkey – Sport vs Art

Nike Turkije heeft een human printing press gemaakt voor hun nieuwste reclame campagne. Hiermee worden alle bewegingen die de topsporters maken gesignaleerd en deze hebben direct effect op een lopende band waar posters op gemaakt worden. Dus bijvoorbeeld een boxer bokst tegen zijn boksbal waarop aan de achterkant stempels vast zitten die afdrukken op de posters. De positie van waar geslagen word, hoe hard en met welke frequentie hebben dus effect op de poster. Hierdoor zal dus ook geen een poster exact hetzelfde zijn.

Het is een erg toffe manier waarop kunst en sport samenkomen. De sporters creëren als het ware kunst met bewegingen en oefeningen die zij uitvoeren. Ook is het mooi om te zien hoe de sporters samen tot deze kunstwerken komen. 

Nike Turkey has made a human-made printing press for their newest campaign. It tracks all movements that are made by the athletes and these have a direct impact on a conveyor belt where posters are made​​. So for example a boxer palms against his punching bag that has stamps attached to it. Those stamps print on the posters. The position of where beaten up, how hard and how often affect the poster. Hereby is why not all poster are exactly the same.

It is a very cool way top put art and sports together. The athletes create art with the movements and exercises they perform. It is also nice to see how the athletes create these pieces together with their individual sports.

Nike Turkey 

Created by W+K Amsterdam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: