Skateboards by Ai Weiwei

Sk8room heeft een nieuwe samenwerking met een kunstenaar. Sk8room is een platform geweid aan de bevordering, de verkoop en de productie van kunst op skateboards. Ze hebben al meerdere keren samengewerkt met kunstenaars. Deze keer is het niemand minder dan Ai Weiwei. Ai Weiwei (Chinese conceptuele kunstenaar) heeft in elk board een van zijn bekendste kunstwerken toegepast met daarbij een inspirerende tekst. De kunstenaar kon helaas niet alle boards voorzien van zijn handtekening door zijn relatie met de Chinese regering.

20% van de winst gaat naar een non profit organisatie genaamd Skateistan. De organisatie gebruikt skateboarding als middel om de empowerment en vaardigheden van de jeugd te verbeteren. Ook komen jongeren hierdoor met elkaar in contact. 

Sk8room has a new collaboration with an artist. Sk8room is a platform dedicated to the promotion, sale and production of art on skateboards. They have collaborated several times with artists. This time it’s Ai Weiwei. Ai Weiwei (Chinese conceptual artist) has at each board one of his best known works with an inspiring text. The artist could unfortunately not sign all boards because of his relationship with the Chinese government.

20% of the profits go to a non-profit organization called Skateistan. The organization uses skateboarding as a mean to improve empowerment and skills of youth.

ai-weiwei-sk8room-skateboard-decks ai-wei-wei-sk8room-skateboard-designboom-04 ai-weiwei-sk8room-skateboard-decks-2 ai-weiwei-sk8room-skateboard-decks-5

One Reply to “Skateboards by Ai Weiwei”

  1. Thank you for posting about Ai Weiwei. I am a friend of his and I live near Amsterdam. In return for your kindly care about Weiwei, I will be glad to help you learn more about China if you so wish. In daily job I am a business/cultural consultant bridging China with NL,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: