Berlin Fashion Week

Afgelopen week was ik in Berlijn voor Fashion Week. Een week vol events, trade shows, feestjes etc. allemaal in het teken van mode en de laatste trends. Kortom een week om naar uit te kijken.
Gedurende deze week zal ik laten zien, waar ik geweest ben, wat ik gezien heb en hoe fantastisch deze week was.

Als eerst hebben we de Premium trade show bezocht. Premium is een enorm grote beurs in een oud fabriekspand gevuld met de allerlei mooie merken.

Up next was een expositie van oud skater en bekend kunstenaar Shepard Fairey, beter bekend oprichter van het kledingmerk OBEY. Zijn kunstwerken hangen over de hele wereld en bevatten vaak een politieke of maatschappelijke boodschap.

Later die avond bezochten we een event van Onituska Tiger. Tijdens dit event werd het verhaal verteld over de bekende strepen van het merk en werd de Mexico Delegation geïntroduceerd.
De Onitsuka Mexico Delegation is een schoen die voor het eerst publiekelijk gereleased wordt. In 1968 werd de Delegation namelijk gedragen door het Japanse team tussen de wedstrijden in, tijdens perspresentaties en tijdens de openingsceremonie van de Olympische spelen in Mexico.
Gedurende de voorwedstrijden van de Olympische spelen van 1968 werden voor het eerst de iconische strepen van het merk geïntroduceerd.
In 1964 was er een wedstrijd gestart voor iedereen die bij het bedrijf werkzaam was om de schoenen van het merk herkenbaar en karakteristiek te maken. 200 mensen deden mee en er was een prijs te winnen van 5000 Yen. Er is bij het ontwerpen gekeken naar functionaliteit, afwikkeling van de voet, flexibiliteit en stroomlijning. Uiteindelijk zijn daar de strepen uit gekomen zoals wij ze kennen en zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een synoniem van het merk.

En op donderdag was daar dan het langverwachte bezoek aan SEEK en Bright. Bij deze twee trade shows was het een grote verzameling van streetwear, skate en urban merken. De uitgelezen plek om veel nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe trends te ontdekken en veel inspiratie op te doen.

DSC_0098

One Reply to “Berlin Fashion Week”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: