Berlin City

Na twee dagen vol mode gerelateerde events en gebeurtenissen rondom Berlin Fashion Week was het tijd om Berlijn verder te gaan ontdekken.
Natuurlijk stonden er ook verschillende winkels en mode items op het programma. Tijdens het fietsen stuitte we op de sneakerwinkel Nice. Een klein winkeltje verscholen achter een hele mooie muurschildering die in de winkel doorloopt. De winkel heeft een authentieke uitstraling en is heel open. Natuurlijk kan je niet om de enorm grote Puma Suede heen en zijn de muurtekeningen van de buitenkant ook binnen in de winkel te vinden (die overigens helemaal uit de losse pols zijn getekend met viltstift).

Ook bezochten we de Nordic Embassy waar een mode expositie was. Het gebouw was enorm mooi met veel licht en combinatie van verschillende bouwmaterialen.

Na lang wachten heb ik eindelijk voor het eerst Voo bezocht. Met veel verwachtingen liepen we naar binnen. Al deze verwachtingen werden werkelijkheid. De winkel was mooi, strak, had een hebberig wordende collectie en een gigantische sale. Ik heb dan ook niet met lege handen de winkel verlaten.

DSC_0235DSC_0232DSC_0234

Mijn favoriete winkel (in misschien wel de hele wereld) was de volgende op het lijstje: Overkill. De vriendelijke mensen in deze winkel, de kamer na kamer die gevuld zijn met de mooiste spullen en natuurlijk die gigantische sneakerwand die je niet in een oogopslag kan bekijken. Ik kan er uren rondlopen en helemaal wegdromen bij de uitgebreide collectie.

En dan natuurlijk nog alle gebouwen, hoekjes, gekke muurschilderingen die Berlijn Berlijn maken. En met als hoogtepunt het bezoeken van Tempelhof, een verlaten vliegveld dat helemaal was bedekt met een witte dikke laag sneeuw.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: