Anish Kapoor at the Rijksmuseum

Anish Kapoor is een kunstenaar die speelt met perceptie en diepte. Er is altijd “more than meets the eye” met deze beeldhouwer. Hij heeft bekende kunstwerken zoals de Cloud Gate ook wel Bean genoemd in Chicago en de ArcelorMittal Orbit die speciaal voor de Olympische spelen in Londen gebouwd is.

Tot 20 april is er een kunstwerk van meneer Kapoor te vinden in het Rijksmuseum. Het is een bloedstollend kunstwerk en eigenlijk niet om aan te zien, maar super fascinerend!
Het kunstwerk heet Internal Object in Three Parts en zo ziet het er ook uit. Sinds lange tijd maakt de kunstenaar weer schilderijen en zoekt hij met deze kunstwerken de de rauwe ruimtes van lichaam en geest op. Tevens is het ook gebaseerd op de Griekse legende van Marsyas. Deze sater daagde de god van de muziek Apollo uit tot een muziek-duel dat de eerste verloor. Apollo bond Marsyas toen aan boom en vilde hem levend.Het kunstwerk is gemaakt van inkt, acryl- en olieverf, gouache, pigment en aarde op papier en doek.
Meer over Internal Object in Three Parts van Anish Kapoor vindt je hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: