The Flyknit and the People Behind it

Een van de meest baanbrekende schoenen van de laatste tijd zijn de Nike gemaakt van Flyknit. Na jaren van onderzoek is de Flyknit techniek daar. De schoen die als sok aanvoelt, elastisch is en ademend. Een techniek die voor schoenen van verschillende sporten gebruikt kan worden en natuurlijk voor de alledaagse outfits.

Ben Shaffer is een van de grote jongens bij Nike en hieronder te zien in de filmpjes. Hij is (samen met zijn lab) onder andere het brein achter de Flyknit en de Nike Fuel Band. Hierdoor is Nike door Fast Company uitgeroepen tot meest innovatie bedrijf van 2013.

Een paar weken geleden is bekend gemaakt dat Apple Ben Shaffer heeft weten te strikken. Er is niet duidelijk wat hij daar precies gaat doen en welke functie hij krijgt, maar er zijn geruchten dat hij mee gaat werken aan de iWatch. Het vermoeden dat de iWatch sportfuncties gaat krijgen lijkt steeds groter te worden.

One of the most groundbreaking shoes of the past couple of months is the Nike Flyknit. After years of research they developed the Flyknit technique. The shoe that feels like sock, is elastic and breathable. A technique that can be used for various sports shoes and of course for everyday outfits.

Ben Shaffer is one of the big boys at Nike who speaks in the videos below. He (along with his lab) are the people who invented the Flyknit and Nike Fuel Band. Nike is by Fast Company named the most innovative company of 2013.

A few weeks ago they announced that Apple has managed get Ben Shaffer. It is not clear what he will do exactly and what job he gets, but there are rumors that he will be working on the iWatch. With the presumption that the iWatch will get sport functions.

nike_ben_shaffer-580x386

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: