Shopping in Zurich

Soms kun je iets vervelends omzetten en goed benutten. Tijdens het boeken van mijn vlucht naar Florence was het bijna niet mogelijk om enigszins betaalbaar te vliegen zonder overstap. Een van de vele manieren was om te vliegen via Zurich. En heel toevallig stond Zurich nu al zo’n 1,5 jaar op mijn lijstje om te bezoeken. Er was alleen nooit echt een goede reden – behalve dat Titolo er zit – om de stad te bezoeken. Dit was dus de kans de stad te bezoeken en mijn overstap goed te benutten. Na wat gepuzzel zou ik een welgetelde 6 uur in de Zwitserse stad kunnen verblijven. Genoeg tijd om even wat te shoppen.

Titolo is een sneakerwinkel met twee filialen, een in Bern en een in Zurich. De winkel is enorm en heeft bij vele merken de hoogste accounts waardoor ze de exclusiefste sneakers verkopen. Daarnaast was de gigantische Nike Air Max 1 discobal nog een extra reden om de winkel te gaan bezoeken.
Al mijn verwachtingen over de winkel werden overtroffen en het was in het echt nog groter en mooier dan dat ik dacht. Natuurlijk kon in de winkel niet verlaten zonder zelf een paartje gescoord te hebben (die zullen morgen te bewonderen zijn hier op mijn blog).
Het was een fantastische ervaring en absoluut een aanrader voor alle sneakerfreakers in Europa (ondanks de hoge prijzen). Ik ben super blij dat ik er geweest ben en de keuze heb gemaakt om de overstap zo in te plannen want ik kan nu met een meer dan voldaan gevoel Titolo van mijn bucketlist afstrepen.

In Titolo zit achterin boven door een gangetje 1st OG verstopt. Dit is een soort shop in shop van Titolo waar ze meer design merken verkopen zoals Y3, filling pieces en Reigning Champ. Dit winkeltje heeft en compleet andere look dan Titolo en past helemaal bij de merken die er verkocht worden en heeft een strak design.

Iets verderop zit Cromwell, een klein streetwear winkeltje wat ook verschillende sneakers verkoopt. De winkel verkoopt merken als Stussy, Cheap Monday, Nike en The Hundreds.

In mijn enkele uren in Zurich stuitte ik ook op wat pareltjes die ik niet op internet had gevonden, zo ook Visitor. Visitor is een sufwinkel die de hele surfcultuur heeft omarmd. In de winkel op de begane grond zijn de essentiële lifestyle producten voor elke surfer te vinden, zoals surfboarden, kleding, slippers en homedecorations. In de kelder is een surfboard shop met onderhoudsproducten, surfboarden, wetsuits etc. Een aangenamen verrassing in het niet door zee omringde Zurich.

Bij het zoeken naar sneakerwinkels in Zurich kwam ik al gauw $auce tegen. $auce is een resell winkel met ook kleding van o.a. Stussy.

Next up was Street-Files, een winkel met een grote diversiteit aan producten en een strak design. De winkel geeft een scandinavisch gevoel en verkoop merken als WoodWood en Han Kjobenhavn.

Last but not least de Zwitserse versie van 290 square meters; 90 square meters. Dit kleine broertje van de Amsterdamse winkel zet in Zurich de lijn door met luxe producten en mooie merken. De winkel is wat kleiner als die in Nederland, maar zeker het bezoeken waard!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: